Tegenwoordig zijn er verschillende soorten wateronthardersystemen op de markt. Van gemeten tot niet-elektrische en tijdklokwaterontharders, u kunt ze gemakkelijk vinden. Het is echter net zo belangrijk om de mechanica van deze waterontharders te begrijpen, welke variaties ze bevatten en hoe elk aan uw eisen kan voldoen. Hierna volgen enkele belangrijke typen waterontharders die op de markt zijn.

Gemeten geïnstalleerde waterontharder

Van de gemeten waterontharder is bekend dat deze het meest economische systeem is bij het overwegen van aspecten zoals zout en regenererend water tijdens de onthardingsprocedure. Deze ontharder heeft de neiging om te regenereren wanneer een bepaald niveau van onthard water is gebruikt, ongeacht de duur die dit kost.
Dit is vrij nuttig omdat het het water niet onder of over regenereert wanneer de vraag wordt aangegeven. De hoeveelheid onthard water wordt bepaald door de hardheid van de inkomende watertoevoer, de ingebouwde capaciteit van de ontharder en ook het aantal mensen in het huishouden.

waterontharder

Met klok bediende waterontharder

De meeste elementaire waterontharders zijn tijdgestuurd. Ze hebben een vooraf ingesteld systeem via een tijdklok, die waterregeneratie uitvoert op de dagen die in het schema zijn ingesteld. Na installatie is deze ontharder klaar om de regeneratieprocedure uit te voeren, zelfs om 2.00 uur, volgens de berekende vernieuwingsregelmaat. Om ervoor te zorgen dat zacht water altijd toegankelijk is, zullen er intervallen zijn tijdens de regeneratiecursussen.
De klokgestuurde waterontharders regenereren volgens vooraf ingestelde intervallen ondanks het gebruikte waterniveau. In gevallen waarin het waterverbruik laag is, zal er een verhoogd volume onthard water zijn, zelfs ten tijde van regeneratie. Dit weerspiegelt verspilling van zout en geregenereerd water. Dit is omgekeerd, in gevallen waarin het verbruik van onthard water zal toenemen, omdat het waarschijnlijker is dat het water in zijn harde vorm zal zijn voordat de volgende regeneratie begint.
In gevallen waarin bewoners periodiek op vakantie gaan, wordt ook aanbevolen de tijdgestuurde waterontharder uit te schakelen. Over het algemeen wordt dit type waterontharder alleen aanbevolen als er gezorgd is voor constant toezicht in het huishouden.

 

Niet-elektrische waterontharder

Waterontharders van het niet-elektrische type worden aangedreven door het inkomende niveau van waterdruk. Aangezien er geen elektrische voeding nodig is om deze te bedienen, is deze waterontharder vrij eenvoudig te installeren. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over hoge elektriciteitsrekeningen op maandelijkse basis of na te denken over kostbare reparatie / onderhoud. Het enige dat u hoeft te doen, is het zoutniveau toevoegen en controleren, zodat het efficiënt blijft werken.
De niet-elektrische waterontharders zijn ook verkrijgbaar in versies met twee tanks. Deze bieden een consistente wateronthardingsprocedure met een onbeperkte 24/7 toevoer. Deze wateronthardersystemen staan ​​bekend als betrouwbare en duurzame apparaten.
Aqua Service biedt haar consumenten deskundig advies en advies over welk type waterontharder ze het meest zullen profiteren en ook een die aansluit bij hun huishoudelijke behoeften.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here